Hakkımızda

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü, 2024 yılında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulmuş ve ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Akdeniz Ünivesitesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü, Türkiye'deki ilk yapay zeka ve veri mühendisliği programlarından biridir ve teknolojinin ve yeniliğin geleceğini şekillendirmeye adanmıştır.

Akdeniz Üniversitesi olarak, sizlere yenilikçi ve geleceği şekillendiren bir eğitim fırsatı sunmaktan gurur duyuyoruz. Yeni açılan Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümümüzde, sizlere geleceğin mesleği olan yapay zeka konusunda yüzde yüz İngilizce eğitim vererek global bir perspektif kazandırmayı amaçlıyoruz.

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği programımız, makine öğrenimi, büyük veri analitiği ve akıllı sistemler konularında en son araştırmaları ve gerçek dünya uygulamalarını bir araya getirmektedir. Kampüsümüzde bulunan Teknokent ve Kampüste Staj programımız sayesinde, öğrencilerimize sadece eğitim vermekle kalmıyor, aynı zamanda özel sektörle birlikte staj ve kısmi zamanlı çalışma imkanı sağlıyoruz.

Bilgisayar Mühendisliği ile çift anadal yapma imkanı sunarak, çift diploma sahibi olma fırsatı veriyoruz. Bilgisayar Mühendisliği bölümünü tercih eden adayların, aynı zamanda Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünü de tercih etmelerini gönül rahatlığıyla öneriyoruz.

Bölümümüz, deneyimli ve dinamik bir öğretim üyesi kadrosuna sahiptir. Ayrıca, Tıp, Diş Hekimliği, Turizm Fakültesi ve diğer birçok bölümle işbirlikleri yaparak disiplinler arası bir eğitim ve araştırma ortamı sunmaktadır. Ayrıca, Erasmus öğrenci değişim programları ile öğrencilerimize dünyanın farklı ülkelerinde eğitim alma imkanı sağlamaktadır.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan bölümümüz, turistik ve güzel bir şehir olan Antalya’nın merkezinde yer almakta olup, her türlü sosyal imkana sahiptir. İlimizin gelişmiş ulaşım imkanları sayesinde, ülkemizin ve dünyanın yüzlerce şehrine doğrudan gidilebilmektedir.

Misyonumuz

Misyonumuz, olağanüstü eğitim, araştırma ve yenilik yoluyla yapay zeka ve veri mühendisliği alanını ilerletmektir. Eleştirel düşünme, yaratıcılık ve etik değerlere önem veren bir öğrenme ortamı oluşturarak öğrencilerimizi, alanlarında düşünce liderleri ve yenilikçiler olmaya hazırlamayı amaçlıyoruz.

Vizyonumuz

Vizyonumuz, akademik mükemmellik ve çığır açan araştırmalarla tanınan, yapay zeka ve veri mühendisliği alanında öncü bir bölüm olmaktır. Karmaşık problemleri çözebilecek ve teknolojik ilerlemeye yön verebilecek yüksek nitelikli profesyoneller yetiştirerek teknoloji ve topluma katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Yapay zeka ve veri mühendisliğinin sınırsız imkanlarını keşfetmek için bu heyecan verici yolculuğa bizimle katılın. Birlikte, teknolojinin geleceğini şekillendirebilir ve dünyada anlamlı bir fark yaratabiliriz.

Eklenme tarihi :23.06.2024 12:49:55
Son güncelleme : 4.07.2024 12:02:03